Cum se repara un sifon de toaleta stricat?

instalator sanitar

Nu de multe ori vi s-a intamplat ca sa curga apa continuu in vasul de toaleta. Nu totdeauna este nevoie sa apelati la un profesionist in domeniul instalatii sanitare pentru a repara cu succes aceasta problema. In cazul in care efectuati reparatii la instalatii sanitare in propria locuinta, asigurati-va ca operatiunile efectuate sunt corecte si la final totul functioneaza corespunzator.

Cum aleg vasul de toaleta?

Toaleta este o componenta importanta pentru a avea o baie pusa la punct. Pe langa aspect exista si alte  caracteristici de luat in connsiderare atunci cand slectati toaleta perfecta pentru baia dumneavoastra, cum ar fi dimensiunea, inaltimea si sistemul de spalare. Cu toate ca nu sunt la fel, este important sa gasiti toaleta care sa se potriveasca cel mai bine stilului dumneavoastra de viata si in functie de buget.

Toaletele pot avea supape cu clapeta sau o supapa sifon instalata in rezervoarele lor pentru a facilita spalarea si umplerea toaletei cu apa. Un sifon de toaleta este format dintr-o teava, un maner de tragere si supapa cu clapa de plastic sau diafragma pe fund. Atunci cand diafragma sifonului se sparge sau se rupe, toaleta nu se mai poate umple.

Reaparare corecta sifon de toaleta

In cazul in care apa se scurge continuu in vasul de toaleta, consumand o cantitate de apa inutil, sigur este o problema la inchiderea valvei de scurgere. Ca sa remediati aceasta problema trebuie sa verificati daca valva de scurgere nu se mai inchide etans. Opriti conducta de alimentare cu apa de la robinetul de alimentare si lasati clopotul pe pozitia de inchis. Goliti rezervorul, apoi verificati garnitura. In cazul in care se constata ca este macinata, inlocuiti-o de tot. Scoateti mecanismul central al rezervorului, rotindu-l in sens invers acelor de ceas, inlocuiti garniture cu una noua si montai la loc mecanismul.

Despre instalator profesionist Bucuresti

Florin Mihai este numele meu, sunt persoana fizica autorizata (PFA) si impreuna cu echipa mea oferim servicii profesionale in domeniul instalatii sanitare si nu numai.

Profesez in domeniu de zece ani, in care am acumulat suficienta experienta pentru a putea cunoaste nevoile si asteptarile clientilor mei. Principalul obiectiv de activitate il reprezinta realizarea lucrarilor de instalatii sanitare, termice, aer conditionat si electrice.

Despre autor